לחם תירס בשידור חוזר

הפוסט והמתכון מסתובבים איתי כבר כמה שנים, ואין שום סיבה שלא לפרסם אותם גם כאן. הלחם הזה הוא פתרון מעולה כשאין כלום טעים בבית, ובא לנשנש (ואיכשהו, זה המצב התמידי שלי)

לחם תירס

את המרשם הראשון מצאתי באינטרנט, אבל הוא לא יצא מוצלח במיוחד וקצת גושי. השני, המצויין, היה מהספר החדש יחסית של איילת הירשמן. המרשם השלישי הוא תוצאה של עבודה משותפת עם חבר טוב, שהולידה צילומים יפים, מתכון מנצח, וריח מדהים שלא עזב את הבית יומיים.

אם יש לכם את הקמח וקמח התירס, ואיזו ביצה במקרר, אתם מסודרים. שאר המרכיבים יכולים להשתנות במקרה ואין, והוא מגיב היטב לתוספות ושדרוגים (נסו להוסיף צ´ילי טחון ודבש לתערובת).

חומרים

לתבנית אינגליש-קייק:

  • 1 ביצה
  • 300 גרם קמח תירס טחון גס. אם אתם מעדיפים לחם ´עוגתי´ יותר ופחות קראנצ´י, לכו על הטחונדק.
  • 100 גרם קמח לבן
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (אפשר להחליף ביוגורט עזים או רגיל, ואפילו גרסת-חירום שעשיתי עם שמנת מתוקה, יצאה מצוין. אפשר גם לבן לשומרי הדיאטה).
  • 5 כפות שמן / חמאה מומסת / מרגרינה
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את השמן, הביצה והשמנת ומערבבים היטב. התוצאה היא עיסה נוזלית עד נוזלית מאוד, לא להיבהל. אם היא מוצקה מדי, אתם שואלים? ובכן – כאן רק צריך לדלל (שמנת נוספת תעשה את העבודה)
  3. יוצקים לתבנית (משומנת, אם סיליקון – לא לשמן).
  4. אופים בתנור שחומם מראש למשך 30-40 דקות, בחום של 170 מעלות. ייתכנו שינוים במשך האפיה, נסו לעקוב.

שדרוגים אפשריים

  • להוסיף חופן או שתיים של גרעיני תירס
  • צנוברים, אגוזי מלך, אגוזי לוז
  • להוסיף 2 כפות מולסה או דבש בר לתערובת (להחסיר, כמובן, את הסוכר. זו לא עוגה)

אל תפספסו אף מדריך!

הרשמו כעת לרשימת התפוצה של כאן עובדים בכיף ותוכלו לקבל עדכונים על כתבות, מאמרים, מדריכים וטיפים לניהול העסק העצמאי, מסחר אלקטרוני, חנויות אונליין ועוד.
כתובת אימייל

מאמרים מומלצים עבורכם

אל תפספסו אף מדריך!

הרשמו כעת לרשימת התפוצה של כאן עובדים בכיף ותוכלו לקבל עדכונים על כתבות, מאמרים, מדריכים וטיפים לניהול העסק העצמאי, מסחר אלקטרוני, חנויות אונליין ועוד.
כתובת אימייל
פרטיכם ישארו חסויים במערכת